Menu

Program - 2017

Årets hovedkunstner David Chocron, (NY), vil presenter et lys- og lydshow med videomapping på en av Norcems markante sementsiloer. Chocron er bosatt i Oslo, og er en anerkjent komponist, musikkprodusent og multimediakunstner, med imponerende bidrag innen både festival, teater og performance bak seg.

 

Factory Light Festivalen er ung, men har stadig økt i popularitet. Den har trukket opp mot 7000 mennesker hvert av de siste årene. Festivalen har en åpen og tilgjengelig profil, og passer for besøkende i alle aldre og med ulike kulturelle preferanser. Med sin lokale forankring, gir den unike muligheter som møteplass og kulturell plattform for et vidt spekter av publikummere. Lek og deltakelse står sentralt i mange av verkene, som gir spennende og imponerende nytt liv til dette unike tungindustrielle området.

Programmet vil bestå av et forrykende åpningsshow, en rekke lysinstallasjoner og produksjoner, samt en lyssti. Videre vil vår egen operakjendis Hege Høisæter og Kulturskolens Roar Lindberg, delta i et spennende tverrkulturelt samarbeid med det lokale Hindutempelet. I tillegg gjentar vi suksessen med en egen familiedag med en rekke aktiviteter, del folkelivet og stemningen med oss, og få en smak av Slemmestad sentrum på sitt beste!

Havet og det spesielle kalklaget i området har gitt grunnlag for Slemmestad og Norcems betongproduksjon, og oppbygningen av dens særpregede industrielle arkitektur. Området har også en spesielt viktig geologisk profil, og festivalen kan by på en spennende geologitur med den profilerte formidleren Jørn Hurum. Han vil ta interesserte med på en guidet tur i samarbeid med Geologisenteret.

Barne- og ungdomsprogrammet skapes i samarbeid med Røyken Kulturskole, Den Kulturelle Skolesekken og Ung Kultur Møtes.

 

Detaliert program kommer!

Følg oss på Facebook og Lik oss på instagram

Samarbeidspartnere

 

factlogo